Monday, September 12, 2016

Hilton ေနျပည္ေတာ္မွ အခ်က္အျပဳတ္ပညာရွင္မ်ား “Asian Food Festival and Battle of the Chefs 2016” တြင္ ဆုတံဆိပ္မ်ားဆြတ္ခူး

Share it Please
Hilton ေနျပည္ေတာ္၏ စားဖိုမႈး အပါအဝင္ အေဖ်ာ္ယမကာေဖ်ာ္စပ္သူႏွစ္ဦး တို႕သည္ မၾကာမီက မေလးရွားႏုိင္ငံ၊ ပီနန္ၿမိဳ႕တြင္ က်င္းပၿပီးစီးခဲ့ေသာ အာရွဆိုင္ရာအစားအေသာက္ပြဲေတာ္ႏွင့္ စားဖိုမႈးၿပိဳင္ပြဲ ၂၀၁၆ (Asian Food Festival and Battle of the Chefs 2016) တြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံကိုယ္စားျပဳ၍ သြားေရာက္ယွဥ္ၿပိဳင္ခဲ့ၿပီး ဆုတံဆိပ္ ခုႏွစ္ခု အနက္မွ ေငြတံဆိပ္ဆု ေလးဆု ဆြတ္ခူးရရွိခဲ့ၾကသည္။

Hilton ေနျပည္ေတာ္၏ စားဖိုမႈး ကိုဇင္ေမာ္ဝင္းသည္ တစ္ဦးခ်င္းအလိုက္ၿပိဳင္ပြဲတြင္ ၎၏ ေဆာ္လမြန္ငါးအဓိက ဟင္းလ်ာကို ပံုစံႏွစ္မ်ိဳးျဖင့္ခ်က္ျပဳတ္ျပသခဲ့ၿပီး ေငြတံဆိပ္ဆုဆြတ္ခူးရရွိခဲ့သည္။ ပထမ ပံုစံတစ္မ်ိဳးမွာ မီးအပူေပးထားေသာ ေဆာ္လမြန္ငါးကို ေထာပတ္ႏွင့္ သံပုရာသီးတို႔၏ အရသာသြင္းထားေသာ ဟင္းလ်ာျဖစ္ၿပီး ဒုတိယတစ္မ်ိဳးမွာ sous vide ခ်က္ျပဳတ္နည္း (အသားလႊာအား အတြင္းအျပင္အက်က္ညီေစရန္ အခိ်န္ယူခ်က္ျပဳတ္ရေသာ ျပင္သစ္ခ်က္ျပဳတ္နည္း) ျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာ ေဆာ္လမြန္ငါးကို သံလြင္ဆီ၊ မိႈအစာသြတ္ထားေသာ tortellini (အီတလီပတ္စတာ)၊ ေျပာင္းဖူးပူတင္း၊ ေထာပတ္သုတ္ထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျပဳတ္ႏွင့္ ခ်ဥ္ေသာအရသာရွိသည့္ ခရင္မ္ေဆာ့စ္တို႔ျဖင့္ မ်ွတေအာင္ ေပါင္းစပ္ဖန္တီး ထားေသာ ဟင္းလ်ာျဖစ္သည္။

စားဖိုမႈး ကိုဇင္ေမာ္ဝင္းသည္ တစ္ဦးခ်င္းစီအလိုက္ၿပိဳင္ပြဲတြင္ ရမွတ္ ၈၆ မွတ္ျဖင့္ ေငြတံဆိပ္ဆုရရွိခဲ့ၿပီး ေရႊတံဆိပ္ဆုႏွင့္ ရမွတ္ ေလးမွတ္သာ ကြာျခားသည္။ ထုိ႔ျပင္ ၎သည္ အသင္းလိုက္ အေနာက္တိုင္းအစားအစာတည္ခင္းဧည့္ခံမႈ ၿပိဳင္ပြဲတြင္လည္း ပါဝင္ယွဥ္ၿပိဳင္ၿပီး ေငြတံဆိပ္ဆုရယူေပးႏုိင္ခဲ့သည္။ စားဖိုမႈး ကိုဇင္ေမာ္ဝင္းႏွင့္အတူ Hilton ေနျပည္ေတာ္ မွ အေဖ်ာ္ယမကာေဖ်ာ္စပ္သူမ်ားျဖစ္ၾကသည့္ ကိုဇြဲမာန္ဦး၊ ကိုႏုိင္လင္းေအာင္တို႔သည္ Le Planteur မွ ကိုဇင္မ်ိဳးႏြယ္၊ အေဖ်ာ္ယမကာေဖ်ာ္စပ္သူ ကိုေက်ာ္ေက်ာ္တို႔ႏွင့္ အသင္းဖြဲ႔၍ အဓိကဟင္းလ်ာ၊ ဟင္းရည္၊ အခ်ိဳပြဲ စသည္ျဖင့္ အစားအေသာက္ငါးမ်ိဳးကို အခ်ိန္ေလးနာရီအတြင္း လူ ၁၃ ေယာက္စာျပင္ဆင္ခဲ့သည္။

“အာရွမွာရွိတဲ့ အေကာင္းဆံုးေသာ စားဖိုမႈးေတြနဲ႔ ယွဥ္ၿပိဳင္ရတာဟာ အေတြ႔အႀကံဳေကာင္းတစ္ခုျဖစ္သလို၊ ဂုဏ္ယူ မိပါတယ္။ ကမာၻ႔ဘယ္ေနရာေဒသမွာမဆို ေအာင္ျမင္ႏုိင္တဲ့အလားအလာရွိတဲ့ လူငယ္စားဖိုမႈးေတြ ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။ အခုလို ဆုရရွိမႈဟာလည္း သူတို႔ကို အေကာင္းဆံုးႀကိဳးစားဖို႔နဲ႔ ေနာက္တႀကိမ္ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ေရႊတံဆိပ္ဆုရရွိဖို႔ လႈံ႕ေဆာ္လိုက္သလုိပါပဲ” ဟု စားဖိုမႈး ကိုဇင္ေမာ္ဝင္းက ေျပာသည္။

စားဖိုမႈး ဇင္ေမာ္ဝင္း ႏွင့္ အျခားဟိုတယ္မ်ားမွ စားဖိုမႈးေလးေယာက္တို႔သည္ ေအာက္တိုဘာလ၌ ဂ်ာမနီတြင္ က်င္းပမည့္ Culinary Olympics တြင္ ဝင္ေရာက္ယွဥ္ၿပိဳင္ရန္ ဖိတ္ေခၚျခင္းခံရသည္။

No comments:

Post a Comment